Een waterontharder is een eenvoudige en betrouwbare oplossing om kalk uit het water te verwijderen en zo de kalkafzettingen tegen te gaan die leidingen verstoppen, wasgoed ruw maken en huishoudtoestellen beschadigen. Een ontharder is een toestel dat magnesium- en calciumpartikels, door middel van hars, vervangt door natrium. Het resultaat is zacht water voor het hele huis dat, in tegenstelling tot wat vaak wordt aangenomen, perfect drinkbaar is en helemaal niet zout smaakt.

De installatie van een ontharder is een duurzame oplossing die vele jaren meegaat, op voorwaarde dat u het toestel jaarlijks laat onderhouden door een professional.

Wilt u weten wat de hardheid is van het water op uw woonadres? Op de website www.waterhardheid.nl kunt u de waterhardheid in uw woonplaats bekijken. Bekijk onderaan deze pagina alle voordelen van een waterontharder.

De waterontharders worden kant en klaar bij u thuis geïnstalleerd en afgesteld. Ik doe veel montages in Hoogeveen, maar ben werkzaam in heel Drenthe.

Mooi weggewerkt in de meterkast

Zeer flexibele waterontharder met apart compact zoutreservoir

Deze waterontharder is stroomloos en compact, zodat hij in de meeste gevallen in de meterkast past. Hij kan aan de muur bevestigd worden met muurbeugel. Het zoutreservoir kan ook aan de wand bevestigd worden of op de grond blijven staan. Deze ontharder kan desnoods in de kruipruimte gemonteerd worden, hij is bestand tegen vocht. Het zoutreservoir moet vanwege bijvullen op een toegankelijke plaats bevestigd worden, bijvoorbeeld in de meterkast.

 • Max. lengte aanzuigdarm tussen waterontharder en zoutreservoir: 3m

Afmetingen:

 • Ontharder (incl. bypass):
  200 (b) x 285 (d) x 450 (h) mm
 • Ontharder (incl. bypass en muurbeugel):
  200 (b) x 360 (d) x 450 (h) mm
 • 100BS zoutreservoir:
  214 (b) x 154 (d) x 450 (h) mm

Prijs inclusief BTW en montage: € 1.650,-

Garantie: 10 jaar,  bij afname van jaarlijks onderhoud (€ 70,- per jaar)

Meer tonen
 • Bespaar energie: Er vormt zich geen kalkaanslag op verwarmingselementen van huishoudelijke apparaten  zoals verwarmingsketel, waterkoker, wasmachine, cooker, etc. Hierdoor is er minder energie nodig om het water op te warmen.
 • Langere levensduur: Als er geen kalk meer afgezet wordt in uw apparatuur dan zullen die minder onderhoud nodig hebben en minder snel stuk gaan.
 • Geen kalkafzetting in leidingen: De doorstroomsnelheid wordt niet verlaagd door kalkafzetting in uw waterleidingen.
 • Bespaar op schoonmaakmiddelen: U hoeft geen geld meer te besteden aan dure anti-kalk producten die uw badkamer kan beschadigen en voegen kan verouderen.
 • Hou tijd over: De tijd die u nodig hebt aan het schoonmaken, tot 120 uur per jaar voor een gemiddeld gezin.
 • Bespaar op waspoeder, zeep en shampoo: Met zacht water heeft u hier minder van nodig.
 • Geniet nog meer van douchen: De belevenis van douchen wordt anders met zacht water.

Beoordelingen

Chat scherm openen
1
Hallo,

Bedankt voor het opnemen van contact. Klik op 'Chat scherm openen' dan zal ik u zo snel mogelijk te woord staan.